Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Nok stillhet

Det er viktig å bruke nødvendig og nok tid til stillhet og bønn!

«Herre, gjør det stille i mitt indre, senk din dype fred i sjel og sinn! Send meg så i verden ut å lindre deres nød som tårer har på kinn.

Herre, gjør det stille i min tanke, så den kun kan romme deg og ditt! La meg så til bange sjeler vanke, og fortelle dem hva du har lidt!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Herre, gjør meg stille! Herre, ta meg Som den minste tjener i din flokk! Kun når alt mitt eget ligger bak meg, I din nåde har jeg mer enn nok.» (Ukjent forfatter)

Det er verd å lytte til denne ukjente sangerens bønn. Det er først når Gud får oss inn i stillhet, at han kan få sagt oss og gitt oss det han ser vi trenger. Han slipper ikke til dersom larmen og uroen utenfra og alle andre inntrykk får overdøve hans gode røst.

Vi snakker ofte selv for mye og kan ha vanskelig for å lytte til hva andre har å si, og aller mest hva Gud har å si oss. I en visdomsbok står: «Ett minutts ettertanke er verd mer enn en times prat.»

Det behøver ikke å skje noe hele tiden. Det er viktigere med tid til stillhet og ettertanke.

Hos profeten Jesaja leser vi at stillhet og tillit skal gi styrke, «Hvis dere vender om og holder dere i ro, da skal dere bli frelst. I stillhet og tillit skal deres styrke være» 30,15. Og Moses anbefaler, «Herren skal stride for dere, og dere skal være stille» 2. Mosebok 14.

Det er viktig å bruke nødvendig og nok tid til stillhet og bønn!

Her finner du flere andakter

Les også
Lysformidlere
Les også
Marias lovsang
Les også
Ikke bare lyden av militærstøvler
Les også
Hva gjør Den Hellige Ånd?
Les også
Levende vann