Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Næringskildene

«De holdt seg trofast til apostlenes lære og fellesskapet, til brødsbrytelsen og bønnene.» Apg 2,42.

«De holdt seg trofast til apostlenes lære og fellesskapet, til brødsbrytelsen og bønnene.» Apg 2,42.

Vi mennesker er ikke som et frukttre. Men vi er skapninger med vilje til selv å bestemme næringsstrømmen som er viktig å få inn i kroppen og livet vårt. Det er det som avgjør fruktene av våre liv. Om vi skal leve et liv etter Guds plan og vilje. Det er gjerne snakk om B-vitaminer som kilde til vekst og utvikling. Kristenlivet har også slik vitaminer, som omtalt i det siterte bibelordet. Ofte omtalte som de fire B-er.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Der nevnes det kristen fellesskapet, brodersamfunnet, der vi er opptatt av forkynnelsen, vitnesbyrdet, sang og samtale. Så nattverden eller brødsbrytelsen, der Gud gir oss sin usynlige nåde gjennom synlige midler, bønnen der vi får ha samfunn, samvær og samtale med Gud. Det er kristenlivets pulsslag og åndedrett. Og så Bibelen, Guds levende ord. Det er B-vitaminene som vi også trenger for å leve som kristne.

I en av Oslo mest kjente gater, Bygdø allé, har vi de kjente kastanjetrærne. Mange av dem har måttet bøte med livet på grunn av dårlig miljø. Bygatene preges av eksos, asfalt og betong.

Men på tross av dette forurensede miljøet fortsetter de fleste å bære frukt, fordi de har kontakt med næringskildene dypt der nede. Rotsystemet borer seg dypt ned, dit næringen er å finne.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)

Les også
Vekstprinsippene
Les også
Når fornuften stadfester troen
Les også
Guds plan og vei
Les også
Løgnens far
Les også
Prinsipper og relasjoner