Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Motgang gir resultater

«For heller ikke da vi kom til Makedonia, ble det lettere for oss. Vi møtte bare motgang, ytre strid og indre angst» (2Kor 7,5).

Paulus var en prøvet mann. Han kjente datidens fengsler fra innsiden og måtte tåle mye ondt fra sitt eget folk, dessverre også motstand fra flere som kalte seg kristne apostler.

Medarbeiderne var umåtelig viktige for ham. Han så dem som sin nærmeste familie. På tross av gleden over de nærmeste og fruktene av arbeidet var det likevel motgangen som preget størstedelen av hans liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det kan virke som all motstanden brakte fram det beste i Paulus. Den «tornen i kroppen», Satans engel, som plaget ham, ville ikke Gud fjerne. I stedet minnet Gud ham om at «min nåde er nok for deg» (2Kor 12,7–9).

Indre angst og ytre strid står i sterk kontrast til gleden i Herren. Bare et liv i Ånden kan håndtere en slik spenning mellom sann menneskelighet og et hellig og innvidd liv. Kampen var stort sett konstant, men det var også trøsten og gleden.

I dette lidenskapelige og emosjonelle spenningsfeltet ble det meste av brevlitteraturen i Det nye testamentet skrevet. Det var en høy pris for forfatteren. Likevel kan vi i dag se verdien av det som kom ut av smerten, gleden og sorgen. Guds ord ble avlevert på tross av menneskelig svakhet, motgang, strid og angst.

Her finner du flere andakter

Les også
Det som synes
Les også
For ei tid som denne
Les også
Død uten brodd
Les også
Dommeren tar ansvaret
Les også
Anstøt eller tillit