Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Mer stillhet

«Ett minutts ettertanke er verd mer enn en times prat.»

Forfatteren Wilfrid Stinissen utga for noen år siden boken «Vandring med hvilepuls». Denne dukker stadig opp i tankene, og minner om hvor viktig det er å søke tid til stillhet inn for Guds ansikt. Og der finne den gode hvilepulsen.

Jesus er opptatt av at vi skal legge av alle byrder og alt som tynger og finne hvile i ham, «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere, og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjeler». Matt. 11,28–29.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I voksen alder blir man mer opptatt av hvordan man bruker livet og tiden. Livet går jo så ufattelig fort. Den korteste veien gjenstår for noen. Vi stresser og maser, men får vi gjort så mye mer av den grunn?

David skriver i Salme 31,15–16, «Men jeg setter min lit til deg, Herre, jeg sier: Du er min Gud. Mine tider er i din hånd». Med slike perspektiver skulle det være muligheter for en «vandring med hvilepuls».

Og kanskje bør vi roe oss ned litt både av hensyn til hjerte og kropp. Gi mer tid og rom til stillhet og ettertanke.

«Ett minutts ettertanke er verd mer enn en times prat», har en sagt. Vi trenger alle indre stillhet og ro, og da bør det kanskje reduseres noe på det altfor høye lydnivået mange ofte omgir seg med.

Den beste hvilen for sjelen er å hvile i Gud!

Her finner du flere andakter

Les også
Bli i det Jesus lærte
Les også
Bønn gir styrke
Les også
Fred på jorden?
Les også
Du blir ikke lurt!
Les også
Apostelen Johannes