Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Mat

Bibelen meir enn bokstavar og ord,/ Bibelen er i frå Gud./ Bibelen kan gje deg meir enn du tror. Bibelen Guds ferdigdekka bord.

I dag trekker vi fram en ­anekdote om litteraturhistoriker­en Francis Bull. Han ble like etter krigen intervjuet om sine inntrykk fra fangenskapet på Grini, og trakk fram også de lyse sidene; det gode kameratskapet, sam­eksistensen og solidaritet­en blant fangene.

– Men det elendige­ ­kostholdet har De vel ikke mye godt å si om, spurte ­intervjueren. – Vel, sa Francis Bull, det er ­utrolig hvor godt vond mat smaker bare en har tilstrekkelig lite av den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Åndelig sett snakker vi om at Bibelen er mat. Men vi må nok innrømme at vi altfor lett blir mer opptatt av vår fysiske enn vår åndelige føde. Og ikke bare det, også åndelig sett har vi en tendens til å fylle oss så mye med åndelig «godteri og fast food» at sikringskosten ikke smaker oss så godt som den burde.

Men se hvordan det er hos kristne der bibler og muligheten til å samles til kristne møter er mangelvare. Der er det sannelig ikke vanskelig å be til bords åndelig sett. Vi hører om folk som går milevis bare for å få høre Guds Ord og om møter som varer langt ut i de små timer.

Da er det ikke nødvendig med lokkende og spennende forretter. Også åndelig sett er «sulten den beste kokk».

Bibelen meir enn bokstavar og ord,/ Bibelen er i frå Gud./ Bibelen kan gje deg meir enn du tror. Bibelen Guds ferdigdekka bord.

Les også
Opplyst til frelse
Les også
Når det enkle blir vanskelig
Les også
En alvorlig mangel
Les også
Frihet!
Les også
Tro på Bibelen