Illustrasjonsfoto: Vincent van Dam/CC/Flickr

Lyset

«Alle tollerne og synderne holdt seg nær til Jesus for å høre ham.» Luk 15:1

Hva var det med den mannen? Ren og hellig, konfronterende og klartalende. Skulle ikke enhver med noe på samvittigheten sky langt unna Ham? Skulle ikke heller de som regnet seg som hellige holdt seg til Ham? Likevel var det ofte motsatt.

«Synderne» som hang rundt Jesus var dem som alle visste at ikke levde som de skulle. Mens folk som var regnet for å ha mest på stell, var ofte i konflikt med Ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Den som gjør det onde, hater lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gjerninger ikke skal bli avslørt. Men den som følger sannheten, kommer til lyset, så det skal bli klart at hans gjerninger er gjort i Gud.» (Joh 3) Vi tenker at vi vet hvem Jesus mente.

Men «synderne og tollerne» som hang rundt Jesus, hatet tydeligvis ikke lyset. De kom jo til Ham som er både Lys og Sannhet. Det virket som de ville bli avslørt. Dermed ble mange av dem også forvandlet av Hans overveldende nåde til å gjøre lysets gjerninger.

Men dem som var regnet blant de plettfrie kom ofte ikke, det virket som de ikke ville bli avslørt.

Det var noe med den mannen som satte ting på hodet. Enten du regner deg som innenfor eller utenfor, la det utfordre deg til å komme til Ham på nytt.

Trenger du mer åndelig påfyll?

Les også
Stillhet
Les også
Umulig spørsmål
Les også
Søk først Guds rike
Les også
Streik
Les også
Vekke opp