Levende vann

«Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som Skriften sier, renne elver av levende vann.» Joh 7.

«Hvordan fyller du en bøtte uten bunn?» var det en gang en klok mann som spurte. Livet og valg mennesker tar, kan skape bøtter uten bunn i, som det virker umulig å fylle. Enda forsøker vi.

Jesus presenterte det motsatte: «Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som Skriften sier, renne elver av levende vann. Dette sa han om Ånden de som trodde på ham, skulle få.» Joh 7.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Altså istedenfor å være bøtter uten bunn, så skal det fra det indre av alle troende strømme elver av levende vann. Både oss selv og de vi skal hjelpe, blir kilder istedenfor uten bunn.

Dette handlet om Ånden, sier Johannes. Hvem er Den Hellige Ånd? Han er Gud selv, den personen i Gud som tar av det Jesus har fått av Far, og gir videre til oss. Det er ment å være ustanselig, som en elv.

Dette er nåde, så ikke ta det til strev. La det heller være en god informasjon om hvilken kilde vi skal leve av. Det beste med dette vannet, er at det tetter bøttebunner. Bøtter som det før aldri var bunn i begynner å flyte over.

Å bli en kristen, er å bli født av denne Ånden, sier Jesus. Ingen kristne miljøer har patent på Ånden eller på Åndens fylde. Alle har rett til å takke Ham for Ånden, og å ta imot mer av Ånden. Ta til deg av elven uforskyldt!

Her finner du flere andakter