Lam

Så stor er kraften av det Jesus gjorde på korset, at Han helbreder også i dag.

De bar en lam mann til Jesus. De var så ivrige på å få ham fram. Det var stappfullt av folk i huset, så de gikk opp på taket og brøt det opp. Der firte de båren ned, rett foran Jesus.

For noen omsorgsfulle venner. De gjorde alt de kunne, var frekke, pågående, ødela tak, forstyrret Jesus, bare for at mannen skulle bli frisk!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men hva skjer når Jesus får se mannen foran seg? Alle vet hva mannen trenger. Han er jo lam! Han ligger jo på en båre. Ellers kunne han jo gått selv.

Jesus kaller ham ikke lam, men «sønn». Og så sier Han: «Dine synder er deg forlatt.» Det var et behov som var dypere enn det alle kunne se. Lammelsen som også helt friske kan bære innvendig. Av å ikke vite om man er tilgitt sønn eller datter av Gud.

Ikke alle likte at Jesus tilgav. Men Jesus hadde rett til å tilgi. Han var Guds Sønn på vei til korset for å dø for alles synder. Jesus feide tvil til side da Han ba den lamme mannen reise seg opp, ta båren sin, og gå.

Så stor er kraften av det Jesus gjorde på korset, at Han helbreder også i dag. Kanskje dette var det nest viktigste mannen trengte. Likevel forvandlet også det livet hans. Han gikk derfra både tilgitt og helbredet.

-----

Vil du at flere skal lese andakten? Bruk Del-knappen :-)