Illustrasjonsfoto: Fotolia

Løsepenge

«Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.» Matt. 20:28.

Det finnes en løsepenge så stor. Lik en mynt som kan løse inn livets store gjeld og fangenskap. Mynten er så stor, at selv troende går glipp av det. Vi kommer ofte bare med rusk og småregninger. Men det som virkelig tynger ned og binder fast, forsøker vi ikke på den store mynten. Så lurer vi på hvorfor kristenlivet får liten relevans.

Det er en sammenheng mellom at Han gav sitt eget liv som løsepenge, og at Han ber oss satse vårt eget liv på Ham. Slik man veksler en mynt. Hans hele og rene liv til oss. Vår innerste synd og dypeste anger, vår største smerte og knuste lengsler, til Ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han kom ikke med en fin preken, eller litt sympati. Han gav seg selv. Dette var ikke et fint teater mellom Gud og Jesus. Nei, Jesu død gir det som Jesus ofret. Nytt liv, til deg personlig, i bytte med livet du manglet, hos Gud. For nå, og for evigheten.

Jeg snakker ofte om den møblerte smerten. Altså smerten i møblerte liv, hvor alt ser fint ut. Paradoksalt kan synd og smerte sitte mer fast der, enn i rotet som er synlig for alle. Men mynten er stor nok. Jesus gav seg selv for alle som vil ta imot.

Les også
Tomhendt innfor Gud
Les også
Guds tanker
Les også
Vern og ord
Les også
Rett sted
Les også
Ansvar