Illustrasjonsfoto: Gerald Herbert/ NTB Scanpix

Kvaliteter og muligheter

Så er det altså det som betyr noe – også for deg og meg – at vårt hjerte er helt med Herren.

Jules Verne ble verdensberømt for sine science fiction-romaner. Men det kunne blitt annerledes. Hans skriverier kunne lett blitt borte om vi skal tro en del av det som fortelles.

Hanna Innsedt skriver i en innledning til «En verdensomseiling under havet» at «i 1862, da Vernes manuskript om en ballongferd over Afrika ble refusert, ble Verne så rasende og skuffet at han kastet det i peisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kona reddet det i siste sekund, og det havnet i neste omgang på den veletablerte forleggeren Pierre-Jules Hetzels skrivebord. Han så kvaliteter og muligheter som andre forleggere ikke hadde sett…» Kvaliteter og muligheter. Kvaliteter og muligheter som ikke alle så.

Da det skulle kåres ny konge etter Saul, lot Isai de sju eldste sønnene sine tre fram for Samuel. Men ingen av dem var utvalgt. Den som var utvalgt var David. Men han hadde ikke Isai engang kalt inn.

At det skulle være ham Gud hadde kongeplaner med, trodde han overhodet ikke kunne være aktuelt. Men som Samuel sa til Isai: «Her gjelder ikke det som mennesker ser. For mennesker ser det øynene ser, men Herren ser til hjertet.» (1. Samuelsbok 16,7)

Så er det altså det som betyr noe – også for deg og meg – at vårt hjerte er helt med Herren. Da kan Han virkelig bruke oss slik Han hadde tenkt.

Her er flere andakter:

Les også
Ny status: Rettferdiggjort
Les også
Den eneste sanne Gud
Les også
Bare uvitenhet?
Les også
«Han slumrer ikke»
Les også
– Denne skolen er redningen for meg
Les også
Utrolig – men sant
Les også
«Så lenge jeg er i verden er jeg verdens lys» Joh. 9,5
Les også
«Å velte veier»