Foto: Fotolia.com

Kjenne

Uansett hvordan du har det. Har du mottatt Jesus som frelser og Herre, så er dette fortrolige forholdet et løfte.

«Jeg skal være deres Gud, og de skal være mitt folk. Da skal ingen lenger undervise sin neste og sin bror og si: ‹Kjenn Herren!› For de skal alle kjenne meg, både små og store, sier Herren. For jeg vil tilgi skylden deres og ikke lenger huske synden.» (Jer 31:34)

Her snakker Jeremia om den nye pakten som skulle komme med Jesus, den vi nå lever i. Filip var engstelig da Jesus skulle forlate dem. «Herre, vis oss Far, det er nok for oss.» Jesus svarte: «Kjenner du meg ikke, Filip, enda jeg har vært hos dere så lenge?» (Joh 14)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siden skriver Johannes: «Ja, barn, jeg har skrevet til dere fordi dere kjenner Far. Dere fedre, jeg har skrevet til dere fordi dere kjenner ham som er fra begynnelsen av.» (1 Joh 2)

Og David, mange har påpekt at det er som han allerede kjente Gud slik vi kjenner Ham i Jesus. Hør på dette: «Herren har fortrolig samfunn med dem som frykter ham, i pakten med ham får de rettledning.» (Salme 25)

Uansett hvordan du har det. Har du mottatt Jesus som frelser og Herre, så er dette fortrolige forholdet et løfte. Begynn der, ikke med deg selv. Hans Ånd bor i deg, og slik skal du kjenne Ham. Ånden rører også ved den som ennå bare søker.

Hvorfor? «For jeg vil tilgi skylden deres og ikke lenger huske synden.»

Les også
Landskap
Les også
For ned til dødsriket? Hva gjorde Han der?
Les også
Evangeliet
Les også
Steinene
Les også
Fri