Illustrasjonsfoto: Fotolia

Kast ikke

«Kast ikke vekk frimodigheten! For den gir stor lønn.» Hebr 10:35

Når vi mangler frimodighet, føler vi ofte at den har rent av oss. Men Hebreerbrevet sier det annerledes. Det har skjedd en aktiv handling, vi har kastet den bort.

Frimodighet er et ord vi ofte bruker litt vagt. Men i vers 19 i samme kapittel er Hebreerbrevet veldig konkret. «Så har vi da, søsken, frimodighet ved Jesu blod til å gå inn i helligdommen,…» (vers 19).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er altså dette frimodigheten først gjelder. Det frie motet du trenger for å være i helligdommen. Altså for Guds ansikt.

Dette er viktig. For herfra kommer all annen frimodighet, som det samme kapitlet taler om: Da blir det mulig å holde fast på bekjennelsen. Vi kan bli værende i troen. Og ikke minst, fortsette å komme til menigheten, og leve i omvendelse fra synd (Hebr 10).

Vers 19 er like konkret på årsaken til denne frimodigheten. Jesu blod. Altså at Jesus døde og stod opp igjen for din synd og urenhet. Slik at du uten skyld og skam kan leve hos Gud.

Derfor sier Hebreerbrevet at frimodigheten ikke er noe vi skal kaste vekk. Den som har tatt imot Jesus har den tilgjengelig, som en gave. På grunn av Jesu blod, og like foran Guds ansikt.

Les også
En ny sang
Les også
Forvirring?
Les også
Solskjerming
Les også
Verdens beste kokk
Les også
Jesu metode