Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Ingen forskjell

Skal en bli frelst, må det bli av nåde. Av samme nåde.

Jeg møtte engang en mann som virkelig hadde havnet på skråplanet. Han ristet på hodet da jeg prøvde å snakke med ham om Jesus.

«Nei du, det går ikke for meg! Jeg er ikke religiøst anlagt. Jeg er heller ikke særlig viljesterk. Passer ikke sammen med fine folk.» I mitt stille sinn tenkte jeg på Bjørnsons ord: Kristendommen – «over ævne».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv levde jeg et helt annet liv enn denne mannen. Jeg hadde hatt et helt annet utgangspunkt. Jeg kunne fristes til å gi ham rett: Vi to tilhører forskjellige grupper.

I dagens ord fra Galaterbrevet tar Paulus opp spørsmålet om ulike utgangsposisjoner. Det er egentlig oppsiktsvekkende at han plasserer oss alle på akkurat samme plan! Forskjellene oss imellom er som blåst bort! Skal en bli frelst, må det bli av nåde. Av samme nåde. Av bare nåde. Uansett hvem en er.

Jesus frelser den vellykkede på samme måten som han frelser forbrytere.« Vi er av fødsel jøder, og ikke syndere av hedensk ætt. Men da vi innså at et menneske ikke blir rettferdiggjort av lovgjerninger, men ved tro på Kristus Jesus, da trodde også vi på Kristus Jesus, for å bli rettferdiggjort ved tro på Kristus og ikke av lovgjerninger» (Gal 2:15–16).

Les også
Svar underveis
Les også
Ingen annen grunnvoll
Les også
Samme familie
Les også
Herrens velsignelse
Les også
Genial apostel?