Illustrasjonsfoto: Yayimages.com

I Guds lys

«Hvor dyrebar er din kjærlighet, Gud! I skyggen av dine vinger søker menneskebarna ly. De får nyte overfloden i ditt hus, du lar dem drikke av din gledes bekk. For hos deg er livets kilde, i ditt lys ser vi lys.» Salme 36,8–10.

Salme 36 skildrer kontrasten mellom menneskers ondskap og Guds miskunn. Slike som ikke erkjenner sin egen synd, ganske fornøyde med seg selv. Og alle gjerningene viser mangel på gudsfrykt. Men Herren er full av miskunn, rettferdighet og frelse. Selve livets kilde er i Gud. Det er gitt oss ved hans skaperord.

Det første Gud skapte var lys i et stort mørke. Han oppholder alt liv, og han gir evig til alle som kjenner ham. «Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus.» Joh. 17,3. I sin grense­løse kjærlighet ønsker han å skape lys, glede og fred i våre liv!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ingen som liker å famle omkring i stummende mørke. Går vi gjennom en skog i mørke ser vi gjerne for oss skumle skikkelser, og frykten ligger alltid på lur. Vi trives best i lyset. Mange opplever også mørke tider i eget liv.

«Gud er lys, i ham finnes det ikke mørke. Sier vi at vi har samfunn med ham, men vandrer i mørket, da lyver vi og følger ikke sannheten. Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss for all synd.» 1. Joh. 1. Lev derfor i Guds lys!

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Alltid hos Gud
Les også
Guds velgjerninger
Les også
Far uten svar
Les også
Sannheten om oss
Les også
Guds øyne ser