Hvis jeg fikk se Jesus som han er, hans herlighet, ville det endret min hverdag?

Vi synger og ber om at vi vil se mer av Gud. Men er vi forberedt på at vår reaksjon kan være frykt? Og hva er denne frykten?

Det er gudsfrykt. Ærefrykt for Gud. Et begrep som vi bruker mindre og mindre i vår tid. Og som vi kanskje syns er for vanskelige å forholde seg til. Jeg vet at mange unge mennesker syns det er helt forferdelig at de «lissom skal være redd for Gud.»

Men det er ikke skrekk eller skremsel, det er bedre måter å beskrive gudsfrykt på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gud er Gud, og jeg er et lite menneske. I møte med ham blir forskjellen veldig påtagelig. Man innser både hvor stor den evige kongen, universets skaper, og allmektige Gud er – og hvor liten jeg er. Og at jeg er prisgitt ham. Det finnes ikke vondt i ham, men han er så stor og jeg er så liten. Og hvem er jeg – uten ham?

Å få se Gud som konge betyr både å få se hans storhet og majestet, og samtidig kan det skape ikke bare beundring, men også ærefrykt!

LES:Hva er da et menneske?

Men denne gudsfrykten skaper også nærhet

«Herren har fortrolig samfunn med dem som frykter ham, i pakten med han får de rettledning» (Salme 25:14) Gud ønsket ikke avstand til mennesket, men nærhet. Derfor sendte han sin Sønn for å forsone hele verden med seg.

Det er nåde. Og «Guds nåde er blitt åpenbart til frelse for alle mennesker. Den oppdrar oss til å si nei til et ugudelig liv og verdslige lyster og leve forstandig, rettskaffent og gudfryktig i den verden som nå er» (Titus 2.11.)

Hva vil gudsfrykt skape i livene våre? Ville det endret hva jeg så på tv, eller på nett? Ville jeg tenkt mer over hva jeg sa når jeg var sint, hva jeg valgte å tenke i stressa situasjoner, hva jeg brukte pengene mine på, tiden min på?

Jesus kommer og rører ved disiplene og sa, reis dere og vær ikke redde. Mellommannen kommer og sier at det går bra, dere kan reise dere. Dere er trygge. Og da de løftet blikket så de ingen andre enn ham, bare Jesus. Bare Jesus. Gudsfryktens mål er at vi skal se Jesus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Sannheten om oss

Samstemt bekjenner vi at gudsfryktens mysterium er stort.

Han ble åpenbart i kjøtt og blod, 
rettferdiggjort i Ånden,
sett av engler,
forkynt for folkeslag,
trodd i verden,
tatt opp i herlighet
(1 Tim 3.16)

-----

Trykk her for å lese flere andakter