FOTO: Fotolia

Hvile

Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile!

For mange nærmer det seg ferie og tid til å hvile. Hva legger du i begrepet «hvile»? Ferie eller fridager fra jobb? Kanskje fri fra unger, å ligge på sofaen eller å koble av med en hobby?

Hvile er tidlig et tema i Bibelen. I 1.Mos. 2,2–3 står det: Gud fullførte på den sjuende dagen det verk han hadde gjort, og han hvilte på den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og gjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Allerede i Bibelens andre kapittel nevnes det å hvile. Gud er opptatt av at vi skal sette av tid til det. Han vet at vi trenger å hvile, og han vet også at vi kan ha vanskelig for å gjøre det.

Hvile er å ta fri fra noe, å hvile fra det man ellers jobber eller strever med. Gud hvilte fra det verket han hadde gjort, leste vi i verset over.

Det kan være forskjellig hva man trenger hvile fra, og kanskje kan det være nyttig å tenke på hva det betyr for deg denne ferien.

Gud er opptatt av at vi skal hvile, få i oss nok mat og hente krefter. Men han snakker også om den ultimate hvilen vi bare kan få hos ham.

Jesus sier i Matt. 11,28: Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile!

Her er det ikke snakk om at Jesus skal gi oss fri fra jobben eller være barnevakt, men han snakker om en mye større og viktigere form for hvile.

Det vi mennesker dypest sett strever med, er at vi er født som syndere i en syndig verden. Synden skiller oss fra Gud. Og jo mer vi prøver å bekjempe synden, jo mer sliter vi.

Selv om jeg er kristen og egentlig tror på det Bibelen sier, kan følelsene mine tvile på om Gud virkelig har tilgitt meg og om det virkelig er en plass for meg i himmelen. Jeg trenger å høre budskapet om Jesus på nytt og på nytt for å kunne hvile i det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da Jesus døde på korset, bekjempet han synden for oss. Vi skal slippe å streve med å oppfylle Guds bud, fordi han har oppfylt dem for oss:

Da vi nå er rettferdiggjort av tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus (Rom. 5,1).

Du kan hvile i at Jesus har gjort alt ferdig for deg. Alt du trenger å gjøre er å tro det og ta imot det.

Håper du får anledning til å hvile i sommer, at du får samle krefter til den hverdagen du står i. Men mest av alt håper jeg at du får hvile i det Jesus har gjort for deg. Da har du fred med Gud, og da kan du ha fred med deg selv.

Gud fullførte på den sjuende dagen det verk han hadde gjort, og han hvilte på den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og gjort.

1.Mos. 2,2–3

Les også
Gud – Skaperen
Les også
Råte
Les også
Heltedåd
Les også
Glad med glade?
Les også
Arv