Illustrasjonsfoto: Swaminathan/CC/Flickr

Hva er vekst?

«Ut fra ham blir hele kroppen sammenføyd og holdt sammen av hvert bånd og ledd, alt etter den oppgave hver enkelt har fått tilmålt, så kroppen vokser og bygges opp i kjærlighet» (Ef 4,16).

Det er ingen tvil om at Gud står bak vekst, utvikling og modning. Hvert frø og egg, all sæd og hver celle er programmert med et potensiale som skal aktiveres og fullbyrdes.

Likevel er ikke all vekst velkommen. Kroppen selv kan produsere kreftceller og legge opp unødige fettlagre som skader oss på sikt. Målet er derfor ikke å bli høyere og fyldigere enn alle andre, men å utvikle det gode potensialet som understøtter kroppen, dens helse, funksjonalitet og sunnhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Globalt sett har Kristi kropp alltid vært i vekst når det gjelder antall – på tross av frafall, sekularisering og naturlig bortgang. Forfølgelse og trange kår har heller ikke hindret veksten, men heller stimulert til modning og fremgang i hellighet og kjærlighet.

Noen ganger ser vi «kristen broiler vekst». Der det er ytre suksess strømmer mennesker fort til for å dra fordel av den. Virkelig vekst i det naturlige skjer når benstruktur, ledd og bånd utvikler seg og vokser.

Der hvor mennesker tror og ber, overgir seg til ordet, Ånden og Guds kall – der skjer det reell vekst. Jesus søker som kjent ikke tilhengere, men etterfølgere. Bare Kristi ­etterfølgere bidrar til vekst i Guds rike.

Behov for mer åndelig påfyll?

Les også
Omvend dere!
Les også
Ubehagelig ærefrykt
Les også
Rikene som ble knust
Les også
Jesus tok skylda!
Les også
Vekkelsesforventing