Hele veien

Vi trenger at Jesus ser oss i øynene, og sier «jeg har vært der».

«Slik mange ble forferdet over deg, så ødelagt var han, han lignet ikke en mann, han så ikke ut som et menneske… Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.» Jesaja 52 og 53.

Hva skal vi med en knust Frelser, en såret og ødelagt Jesus? Jeg bruker å spørre elevene på bibelskolen: «Døde Jesus nesten? Stod Han litt opp igjen?» Selvsagt vet vi at Han gjorde alt helt ferdig. Men hva sier troen i hjertet vårt? Tror vi egentlig bare at Han nesten døde, og bare litt stod opp?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi trenger å se en knust Frelser. Så vi vet at Han helt var der, dypest ned. Han bar ikke bare de fysiske smertene og sårene, men tyngden av all synd, forbannelse, mørke, forlatthet, hat og spott, helt til døden. Vi trenger at Jesus ser oss i øynene, og sier «jeg har vært der».

Vi trenger også å se Kristus som har vunnet over alt. Han som steg dypest ned, troner nå «over alle makter og åndskrefter, over alt velde og herredømme og over alle navn som nevnes kan, ikke bare i denne tid, men også i den kommende». Ef 1.

Både for din største glede, din beste suksess, dine dypeste nederlag, og din sterkeste smerte. Han har vært der. Det er nøye at du vet det.

----

Her er gårsdagens andakt:Lam

Vil du at flere skal lese andakten? Bruk Del-knappen :-)