Halleluja!

«Halleluja! Lovsyng Gud i hans helligdom! Lov ham i hans mektige hvelving. Lov ham for hans storverk. Lov ham for hans store velde. – Alt som har ånde, skal love Herren. Halleluja!» Salme 150. 1, 2 og 6.

Salmenes bok avsluttes sterkt og overveldende, med et rungende halleluja som fyller Guds helligdom på jorden. Og det fra alle steder, gjennom alle tider. Vi bør tilbe og lovsynge Gud for hans store og mektige gjerninger.

Hans skapergjerninger er utallige, og hans frelsesgjerninger er ufattelige i storhet og herlighet. Og Gud selv er større enn alle sine gjerninger, derfor «lov ham for hans store velde».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den menneskelige stemme er for liten. For at lovsangen skal bli fulltonende må alle instrumenter klinge med for virkelig å løfte lovsangen.

Det er alltid en opplevelse og gjør et uforglemmelig inntrykk å høre Händels mektige oratorium Messias, som avsluttes på topp med et fantastisk og storslått hallelujakor. Halleluja! Slik toner Salmenes bok ut.

Det er min bønn og håp at jeg gjennom min lille livshistorie og tjeneste for Herren også må få tone ut på samme måte. Det er fint å se hvilken sangglede som ofte skapes i mennesker som opplever en radikal omvendelse.

Det blir takksigelse og bønn, og en ny sang i hjerte og munn om det nye livet i Jesus. Sann og ekte åndelig sang er en sang om Guds frelse og til hans navns ære og pris.

Behov for mer inspirasjon?