Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Hør evangeliet

Da holder troen seg frisk, da lever vi ikke av oss selv, eller under fordømmelse, eller bundet til synd vi ikke vil se.

I evangeliets fravær lyder ­loven. Dersom vi ikke stadig hører hva Jesus gjorde på korset, lyder isteden Guds krav, våre egne prestasjoner, og selvfor­dømmelse. Det skjer i hjertene våre og mellom oss. Ikke fordi vi vil det slik, men fordi evangeliet ikke høres.

Evangeliet er ferskvare. Da nytter det ikke å kunne evangeliet, som en abc-bok, og så gå videre. Nei, på samme måte som vi hver dag trenger å spise og drikke, trenger vi å høre hva Jesus gjorde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da holder troen seg frisk, da lever vi ikke av oss selv, eller under fordømmelse, eller bundet til synd vi ikke vil se.

Vi kan ha alle gode hensikter som menigheter, familier og enkeltpersoner, om å leve av det Jesus gjorde. Det kan stå skrevet i statutter og livsvisjoner­. Vi kan absolutt ikke ønske å leve under loven.

Likevel skjer det, loven siger umerkelig inn som en tåke der evangeliet ikke lyder. Så ­mister vi synet, kraften og friheten, ja selv troen på at vi er elsket.

Jo, vi trenger å speile oss i Guds bud, men det er for å se at vi kommer til kort. Slik at vi enda en gang forstår i hjertet at vi trenger grenseløs nåde.

Men da må vi allerede se Jesus. Uten Ham blir selv Guds gode vilje og våre fine hensikter til byrder vi segner sammen under.

Her finner du flere andakter

Les også
Våre evner er av Gud
Les også
Ny status: Rettferdiggjort
Les også
Kontakt
Les også
Skatter uten verdi
Les også
Utrolig – men sant