Gud vet alt

I en verden full av usikkerhet, finnes det én ting som er sikkert: Gud vet alt om deg!

«Herre, du ransaker meg og du vet – du vet om jeg sitter eller står, på lang avstand kjenner du mine tanker. Om jeg går eller ligger, ser du det, du kjenner alle mine veier. Før jeg har et ord på tungen, Herre, kjenner du det fullt ut. Bakfra og forfra omgir du meg, du har lagt din hånd på meg.» Salme 139,1–5.

Salmen er en sterk erkjennelse og bekjennelse av at Gud vet alt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Du kjenner alle mine veier,» sier David. Nå kan han si dette med takk og trygghet. Men det hadde ikke alltid vært slik. Han hadde forsøkt å gjemme seg bort med sin synd, og det var ikke noen god opplevelse.

«For dag og natt lå din hånd tungt på meg.» Salme 32,5. Det at Gud vet alt kan sikkert for noen virke skremmende. Men for den som vil leve i samfunn med Gud, i tro på Jesus, er det en frigjørende glede å vite at Gud kjenner våre veier og behov.

Peter hadde erfart det samme. På spørsmål fra Jesus om han hadde ham kjær, svarer han, «Herre, du vet alt. Du vet at jeg har deg kjær.» Joh. 21,17.

I en verden full av usikkerhet, finnes det én ting som er sikkert: Gud vet alt om deg! Alt du har gjort og sagt, og alle dine tanker. En utrolig Gud!

«Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‹Hva skal vi spise?› eller: ‹Hva skal vi drikke?› eller: ‹Hva skal vi kle oss med?› Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette.»