Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Glem ikke Jesus

«Om du møter meg og glemmer meg, mister du ingenting. Om du møter Jesus og glemmer Ham, mister du alt», er det sagt.

Det er både sant og rett – men kan også være utrolig trist.

Tenk å ha møtt Ham som kan bringe deg i trygg havn for tid og evighet, og så rote seg bort fra alt sammen uten noensinne å nå Himmelens land. Bibelen forteller om en mann som fant en perle og om en annen som fant en skatt. Her var holdningen en helt annen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Begge solgte alt de eide for å få i eie det de hadde funnet. Himlenes rike kan sammenlignes med dette, sier Bibelen. En må vite og velge det som er mest verdifullt. Bare Jesus kan sone din synd. Bare Han kan få deg til Himmelen. Bare Han kan gi deg evig liv.

Anna H. Ølander skriver i en sang: Om jeg eide alt, men ikke Jesus,/Tror du det var nok å stole på?/Kunne dette hjerte tilfredsstilles/Med de ting som kan så snart forgå?/ Om jeg eide alt, men ikke Jesus,/Å, hva vinning var det for mitt vel?/Hva er hele verden mot å eie/Fred med Gud og frelse for min sjel?/ Om jeg eide rikdom, makt og ære/Og blant mennesker et æret navn,/Men ei noe håp for evigheten,/For seilasen ingen sikker havn,/ – Om jeg eide alt, men ikke Jesus/Og hans kjærlighet i korsets død,/Å, hvorhen i hele vide verden/Skulle jeg da fly i dødens nød?/

Les også
Omvendelsens krise
Les også
Gripende sang
Les også
Ut av tåken
Les også
Bare i Skriften
Les også
Lys i mørket