Illustrasjonsfoto: Yayimages.com

Glede

«...jeg skal se dere igjen, og deres hjerte skal bli fylt av glede, og ingen skal ta gleden fra dere.» Joh 16:22

Disiplene kommer til å se sin Mester lide og dø. Ennå har de ikke forstått alt, men nå er det så rett før, at de likevel er preget. Og såpass har de forstått; Jesus skal tas fra dem.

«Også dere er engstelige nå. Men jeg skal se dere igjen, og hjertet deres skal glede seg, og ingen skal ta gleden fra dere.» sier Jesus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var ikke mulig for døden å holde på Jesus, Han stod opp igjen. Hvem blir vel ikke glad over å møte en de trodde de aldri skulle se igjen? Men det stikker dypere. Bibelverset gjelder også oss. «Ingen skal ta gleden fra dere.» Hvorfor det?

Hvorfor skal ingen heller ta gleden fra deg, på tross av mye annen sorg og smerte? Fordi det Jesus gjorde ved å dø og stå opp igjen, er gjort en gang for alle.

Romerbrevet 6 sier at nå dør ikke Jesus mer, og gjentar flere ganger at vi allerede er reist opp sammen med Ham. Litt før i Johannesevangeliet sier Jesus: «Snart ser ikke verden meg lenger. Men dere skal se meg, for jeg lever, og dere skal også leve.» Joh 14:19

Jesu død og oppstandelse er sikker. Ingen kan rokke ved at Han allerede har vunnet seieren. Derfor kan ingen ta gleden fra deg.

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Englene fins
Les også
Født på ny
Les også
Følelser
Les også
For oss
Les også
Bli lys!