Gjem i hjertet

«Men Maria tok vare på alle disse ordene og grunnet på dem i sitt hjerte.» Lukas 2:19

Hva gjør du med de ordene du ikke forstår? Hva gjør du med det som er litt for «stort og underfullt»?

Det er en tendens i vår kultur, eller hos mennesker generelt, til at vi hiver det bort. Eller vi gjør ordene mindre enn de egentlig er, for å føle oss trygge. Vi deler dem i småbiter, eller kanskje vi hamrer dem flate.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men Maria? Hun tok vare på alle ordene, står det, alle sammen. Og gjemte dem, ikke i en pose bak døra, men i hjertet sitt. ­Kanskje hun hadde god trening, hun hadde jo båret frelseren under det samme hjertet. Siden i livet visste hun mye, etterhvert som ordene ble forståelige.

Misforstå ikke. Det finnes ord som ikke er til å gjemme på. Noen mente de talte fra Gud, men det gav deg bare dårlige frukter. Og det stemte egentlig ikke med Guds Ord. Løsrevne bibelsitater kan også feste seg i et urolig hjerte, sammen med tanker som ikke er Guds tanker.

Gud er litt hemmelighetsfull. Jeg tror det er en del av smilet hans. Han taler ord som gjør at du ikke kan stole på din forstand. Du må heller stole på Ham. Å gjemme Guds ord i hjertet er å bli med over i Hans virkelighet, før du er i stand til å fatte den.