Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Gi ikke opp

Om du synes det er liten frukt av din tjeneste, så ikke gi opp.

James Fenimore Cooper ble verdensberømt for sine indianerbøker som «Den siste mohikaner»­, «Stifinner» og «Hjortedreper».

Men at han i det hele tatt begynte å skrive var kona hans å takke. Fredrik ­Wandrup skriver følgende om dette i en artikkel om Cooper:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Å skrive begynte han med ­etter å ha lest en av tidas dame­romaner høyt for sin kone. Han syntes den var elendig og hevdet at dette kunne han ha gjort bedre selv. Han debuterte i 1820 med en bok som ikke akkurat var noe mesterverk, men han ga seg ikke.

Han skrev i alt 32 romaner, … og indianerbøkene ble populære fra første stund. Gjennom årene er de kommet i utallige utgaver, både som enkeltbøker, samlet verk og som forkortede barnebøker. De er oversatt og utbredt over hele verden.»

Om du synes det er liten frukt av din tjeneste, så ikke gi opp. Når Cooper vågde å fortsette, har du enda større grunn til å fortsette med frimodighet der Gud har satt deg og vil sette deg, i tiltro til Guds løfter om at Hans Ord ikke skal vende tomt tilbake.

Han var nok ikke så høy i hatten David da han gikk mot Goliat. Men han visste at dette var noe Gud ville han skulle gjøre – og han hadde tidligere gjort ­erfaringer med Guds trofasthet. Derfor kunne han gå mot kjempen i tiltro til Guds løfter, allmektighet og trofasthet.

Her finner du flere andakter

Les også
«Så lenge jeg er i verden er jeg verdens lys» Joh. 9,5
Les også
«Han slumrer ikke»
Les også
Hvilken venn!
Les også
Misjonærens bekymring
Les også
Jobs voksne barn