Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Fullkommen lykke

«Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud.» Matt. 5,8.

Søndag er det igjen Alle­helgensdag, en helt spesiell ­minnedag for de fleste av oss. Vi har alle noen av våre kjære og aller nærmeste, som har forlatt dette livet, og som vi savner og tenker på.

Det er også knyttet mange spørsmål og hvorfor til denne dagen. Guds ord gir ikke svar på alt vi er opptatt av, knyttet til livet og evigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men det finnes en forankring, noe å holde seg til, mens vi er på vei mot det evige. Vårt blikk og sinn vendes helt fram mot den dagen da Jesus er kommet igjen og har gjort alle ting nye.

Da han i kraft av sin soning på Golgata kors har gjenopprettet all den skade synden har forårsaket. Da «riket er med solekår, til syne og tilstede, i evighetens gyllenår, med rett og fred og glede». Så fint kan det skildres.

Johannes skildrer sin opp­levelse: «Deretter så jeg en skare så stor at ingen kunne telle den, av alle nasjoner og stammer, folk og tungemål. De stod foran tronen og Lammet, kledd i hvite kapper…» Åpenbaringen 7,10.

Det er godt å kunne få vende blikket oppover og hjemover. Et kjent maleri fremstiller den store hvite flokk. En stille fred preger dem. Det er ingen tretthet, mismot, mas eller jag. Vi aner bare hva salighet er. Fullkommen lykke!

«Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud.» Matt. 5,8.

Her finner du flere andakter

Les også
Livsviktige valg
Les også
Livet og troen
Les også
Mulighetenes dag
Les også
Ingen er selvlysende
Les også
Historisk toppmøte