Frihet og liv

«Til frihet har Kristus frigjort oss.» Gal. 5,1.

«Frihet og liv er ett,» sier Nordahl Grieg i et kjent dikt. Det er en erkjennelse av at mennesket er skapt til å leve i frihet.

Men menneskeheten har gjennom tidene ikke hatt evne og forstand til å etterleve dette. Syndefallet og ondskapens krefter skapte en helt ny situasjon av ufrihet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onde åndsmakter ledet bort fra det Gudsbilde vi var skapt til. Og som følge av dette: Mennesker har stått fram som despoter og diktatorer, og har ikledd seg herskeroller i Guds sted.

Og det har til denne dag satt sitt preg på verdens historiske løp.
Vi er mange som tror og har opplevd at kristne prinsipper og verdinormer er det beste grunnlaget og det mest verdifulle rammeverket omkring våre liv, og fellesskapet i hjem og samfunn.

Vi tror at det er først da at den personlige frihet kan fungere og utfolde seg på en rett og god måte. Men vi opplever at stadig flere har vanskeligheter med å etterleve disse frihetens prinsipper og etiske normer. Og det får negative konsekvenser for folk og samfunn. Det er også krefter i sving for å få de fleste til å tenke og handle «politisk korrekt».


Gud gir sin fullkomne frihet som gave ved troen på Jesus som Herre og Frelser. Fri i Guds barns herlige frihet! Bundet til Kristus, men virkelig fri. «Til frihet har Kristus frigjort oss.» Gal. 5,1.

Derfor sier Kingo i salmen: «Jeg er bleven fri ved deg, bind med hjertelig til deg, da skal jeg o store fange, takke deg med frihetssange.»

Trenger du mer åndelig påfyll?