Illustrasjonsfoto: Fotolia

Forvirring?

Det er Han som skal være Herre, og det er Han som skal regjere i våre liv.

«Full forvirring om hvem som skal regjere.» Dette var overskriften på en sak i Dagen nylig, og i ingressen kunne vi lese litt mer om hva det ­handlet om: «Svenske velgere må leve i uvitenhet om hvilken regjering de får etter valget.»

Det jeg festet meg med var setningen: «Full forvirring om hvem som skal regjere», ikke politikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Å kjøre politiske spilleregler inn i kristen sammenheng skal vi vokte oss vel for. Hvem som skal regjere i politiske sammenhenger avgjøres ved demokratiske valg. Men når det gjelder grunnleggende kristne sannheter kan vi ikke bruke denne metoden. Kristus er konge. Han skal regjere, og Hans Ord skal vi følge.

Jesus åpner heller ikke for diskusjon eller avstemming når Han sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg.» Johs. 14,6.

På samme måte med synden. Arne Garborg skal en gang ha sagt: «Synd er ikkje noko me skal diskutera. Synd er noko me skal halda oss borte frå!» Jesus ber for sine disipler i det som er kalt den ­yppersteprestlige bønn i Johannes 17, og sier: ­«Hellige dem i sannheten! Ditt ord er sannhet», og i 1. Peters brev 3,14, kan vi lese: «… ­hellige Kristus som Herre i deres ­hjerter».

Det er Han som skal være Herre, og det er Han som skal regjere i våre liv.

Les også
Systeminnredning
Les også
Så mange slags påfunn
Les også
Solskjerming
Les også
Å beskjære et tre
Les også
Verdens beste kokk