Fortsett

Ha stor øse, ta til deg uten å bli flau, og uten å bli lei.

Med glede skal dere øse vann av frelsens kilder. Den dagen skal dere si: Lovpris Herren og påkall hans navn! Jes 12:3–4

Jesaja profeterte om frelsen som skulle komme. Vi lever i tiden etter at Jesus kom. Til oss lyder oppfordringen. Fortsett å øse! Fortsett å øse fra det som er frelsens kilder:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Det som ble sådd på steingrunn, det er den som straks tar imot ordet med glede når han hører det. Men han har ingen rot og holder ut bare en tid,» sier Jesus i lignelsen om såmannen (Matt 13). «Bli i meg, så blir jeg i dere,» sier Han i lignelsen om vintreet (Joh 15).«Dere begynte ved Ånden, vil dere nå fullføre med kjøttet?» spør Paulus (Gal 3).

LES:Menneskesønnen

For noen uker siden ble jeg intervjuet om den svenske 1800-talls-predikanten Carl Olof Rosenius i Dagen. På spørsmål om hva jeg mener er essensen hos Rosenius, svarte jeg: «Rosenius er en mann som fortsetter å peke på Kristus.» Han visste så godt hvordan vi etterhvert gjerne vil komme med en annen løsning.

Fortsett å øs. Ha stor øse, ta til deg uten å bli flau, og uten å bli lei. Gjør det med glede. Lovpris Ham og påkall navnet hans! Enten det går opp eller det går ned, enten du har gjort det før, eller det er for første gang.