Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Forandring

Mange har fått sine liv totalt forandret ved å ta imot Ham som døde for å gi oss dette håpet tilbake.

I går skrev jeg litt om James Fenimore Cooper. I dag vil jeg ta utgangspunktet mitt i historien om en enda mer kjent forfatter, Charles Dickens, David Copperfields «far». Charles Dickens uttalte faktisk ved en anledning at David Copperfield var «hans kjæreste barn».

Om denne boken skriver forfatteren Tore Rem: «Det er en utbredt misforståelse at David Copperfield er en barnebok. Det er noe den har blitt med tiden. Men fra begynnelsen var den selvsagt en bok som handler om barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som så mange av 1800-tallets forfattere, hadde Dickens et håp om å skape forandring. Kanskje slik David uttrykker det: «Jeg ba om at jeg aldri mer måtte være hjemløs, og aldri glemme de hjemløse.»

I dag kan vi nok trygt si at han fikk stor betydning for denne gruppen. Ikke bare gjennom David Copperfield, men kanskje like mye gjennom «Oliver Twist» og «En julefortelling» – den fortellingen der vi møter gnieren Ebenezer Scrooge, som hater julens gavmildhet, men ender opp som en velgjører.

Det var også det Jesus ønsket å gjøre da Han kom til jorden: Skape forandring.

På grunn av våre egne synder har vi stilt oss utenfor håpet om evig liv.

Men ved Jesu død på korset forandret dette seg totalt. Mange har fått sine liv totalt forandret ved å ta imot Ham som døde for å gi oss dette håpet tilbake.

Her finner du flere andakter

Les også
Gi ikke opp
Les også
Hvilken venn!
Les også
Misjonærens bekymring
Les også
«Han slumrer ikke»
Les også
«Så lenge jeg er i verden er jeg verdens lys» Joh. 9,5
Les også
Nesten en kristen?
Les også
For sannheten
Les også
Bekymret?