Illustrasjonsfoto. Foto: Fotolia

For deg

Hva om grunnen til at Jesus har en skål å samle alt opp i, er at Han tok døden på korset for oss?

Mel Gibsons film «The Passion of the Christ» skildrer brutalt Jesu lidelser langfredag, nær til hvordan det må ha vært. Men en annen scene fra filmen sitter mest igjen hos meg.

Et tilbakeblikk til Jesu barndom. Den lille gutten er ute og leker, han er i ferd med å miste balansen. Jesu mor styrter til for å stoppe fallet. Dette er den samme Maria som i filmen er vitne til at den voksne sønnen lider og dør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se for deg en annen liten gutt. Han har masse godteri i hendene sine, på vei gjennom stua. Han snubler i teppet og faller framover. Gutten blir liggende med ansiktet ned, og med alt godteriet utover. Ingen ulykke? For barnet er dette en liten katastrofe, vond og ydmykende.

Ingenting er bedre enn om en voksen setter seg ned, og omsorgsfullt hjelper barnet med å plukke alt sammen opp igjen. Den voksne har en skål med seg, som alt kan legges i. Det var den barnet manglet.

Hva om denne personen som kom til hjelp er Jesus? Og barnets fall over teppet er et bilde på langt tøffere fall i den voksnes verden? Og hva om grunnen til at Jesus har en skål å samle alt opp i, er at Han tok døden på korset for oss?

Les flere andakter her

Les også
Visdom
Les også
Vi er kalt til å tjene, ikke kreve
Les også
En mann etter Guds hjerte
Les også
Herren bygger
Les også
Det Far gjør