Finne hvile

«Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel.» Matt. 11,28–29

Ingen andre enn Jesus som kan komme med en slik innbydelse, og den gjelder alle mennesker. Og det er ingen begrensning for hva vi kan komme med. Vi tar del i Jesu hvile når vi får tro og ta imot Guds uforskyldte nåde.

Vi skal slippe å streve for selv å få det til, for frelsesverket er fullbrakt. Vi både trenger og lengter etter hvile for kroppen, og mest av alt trenger vi hvile for sjelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus innbyr oss til å legge av oss byrdene. Dypest sett er det syndene vi skal få bekjenne og legge av oss. David var også opptatt av stillheten og hvilen ved Guds hjerte.

«Bare i håp til Gud er min sjel stille, min frelse kommer fra ham.» Salme 62,2

Det finnes ingen større glede og velsignelse enn å erfare hvilen i Gud. David peker på det faktum at det er i håp til Gud at sjelen finner den stillhet som vi dypest sett lengter etter.

Den beste hvilen for sjelen er å hvile i Gud. Gjennom Ordet og bønnen møter Gud dem som blir stille for ham, og som åpner seg for hans livgivende krefter.

«Skjønne hvileplass ved Jesu hjerte, sikker tilfluktssted for såret sjel. Å der glemmer jeg all sorg og smerte, for hos Jesus der er alle ting så vel.»

Her finner du flere andakter

Posted byAndakt on 14. mars 2018