Illustrasjonsfoto: Fotolia

Faste i troen

«Hjelp meg, Herre Krist, å strida i di kraft den gode strid, fylg meg alltid ved mi sida, fylg meg all mi levetid»

Det er farlig å undervurdere djevelens strategi. Han vinner stadig seier, ikke minst makter han å få mennesker til å tenke at Gud ikke er til. Bekjennende kristne gjør også klokt i å være våkne for farene som lurer. Vi må be om Guds hjelp og kraft til å unngå likegyldighet og lunkenhet i forhold til troslivet og tjenesten.

I 1. Peter kapitel 5 står: «Vær nøkterne og våk! Deres motstander djevelen går omkring som en brølende løve for å finne noen å sluke. Stå ham imot, faste i troen! Dere vet jo at deres brødre rundt om i verden må gjennomgå de samme lidelser.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her får vi en sterk påminnelse og oppfordring, «Stå ham imot, faste i troen». Det er viktig å ha en trygg forankring i Ordet og troen. Det er mest av alt troen det står og faller med. Djevelen arbeider målbevisst for å frarøve oss det mest sentrale i kristentroen, forankringen i Jesus Kristus. Men han vil alltid tape overfor dem som lever i et nært og tillitsfullt forhold til ham.

La oss ikke glemme at djevelen, som den onde fristeren, arbeider aktivt og planmessig.

«Hjelp meg, Herre Krist, å strida i di kraft den gode strid, fylg meg alltid ved mi sida, fylg meg all mi levetid! Svimrande ved syndedjupi viljeveik eg falla kan, Herre, lei meg langs med stupi med di sterke frelsarhand!» Anders Hovden.

Les også
Bønnebarn
Les også
Forbilde i renhet
Les også
Ser vi velsignelsene?
Les også
Stå fast
Les også
Kjenn at jeg er Gud