Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Evig liv og herskemakt

Han fikk myndighet over det skapte, herskermakt over alle mennesker. Denne makten fikk han primært for å frelse og gi evig liv til dem som vil tro.

«For du har gitt ham makt over alle mennesker, for at han skal gi evig liv til alle som du har gitt ham» (Joh 17,2).

Lederskap i denne verden handler om makt, posisjon og innflytelse. I praksis betyr dette at noen mennesker bestemmer over andre menneskers liv. Politiske ledere er blant dem som søker slike muligheter. Uten makt får man lite utrettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus understreket at Guds rike er annerledes fordi den største er alles tjener. Han ble derfor selv en tjener og gav sitt liv for oss alle. Likevel er det en akt nummer to i dette dramaet.

Selv om Menneskesønnen ble fornedret til dødsriket, reiste Gud ham opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd. Han fikk myndighet over det skapte, herskermakt over alle mennesker. Denne makten fikk han primært for å frelse og gi evig liv til dem som vil tro.

Sekundært fikk han myndighet til å holde dom over dem som ikke vil tro at Gud oppreiste ham fra de døde. Mennesker må altså forholde seg til Kristus uansett, enten som frelser eller som dommer.

Kristus blir dermed snublesteinen i Guds frelsesplan. Ingen kommer utenom ham som Gud satte til herre og dommer.

Det burde ikke være vanskelig å underlegge oss en som elsket så høyt at han betalte for frelsen med sitt eget, uskyldige blod. Kan han vel annet enn å gi oss alt vi ellers måtte be ham om?

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)

Les også
«Tørke bort hver tåre»
Les også
Når Gud er nær
Les også
Når fornuften stadfester troen
Les også
Veien Bibelskoles profil og vektlegginger
Les også
Prinsessen på «Fridhem»