Illustrasjonsfoto: fotolia.com

Et lys for deg

«Tenn meg, Jesus, la meg være hver en dag et lys for deg».

I 1996 var de sju sendebrevene i Åpenbaringsboken prekentekster i tiden etter påske. Til menig­heten i Efesos heter det, «Men dette har jeg imot deg: Du har forlatt din første kjærlighet. Tenk på hvor du sto før du falt. Vend om og gjør de gjerninger du gjorde før!» (2,4–5). Andre får høre at de har navn av å leve og at de verken er kalde eller varme.

Aftenposten hadde tekstkommentarer på den tiden. Og som overskrift over omtalen av brevet til Efesos, hadde skribenten valgt: Er du fortsatt i fyr og flamme for Jesus? Spørsmålet går til oss i dag: Brenner trosilden fortsatt, går den bare på sparebluss eller har den sluknet?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er godt å kunne gi sin tilslutning til sangerens bønn: «Tenn meg, Jesus, la meg være hver en dag et lys for deg. Alltid leve deg til ære. Led meg du på all min vei. Gjør meg villig, varm og våken. Kjære Jesus, led meg frem. Gjør meg til et lys i tåken. Som kan lede andre hjem.»

I sangen «Vil for synd du nåde få» av Daniel Webster Whittle har hvert vers oppfordringen: Fest ditt øye på Jesus! «Vi for synd du nåde få. Fest ditt øye på Jesus! Vi du fred i sjelen få. Fest ditt øye på Jesus! Vil du byrden din bli fri. Fest ditt øye på Jesus. Prise Gud i storm og strid. Fest ditt øye på Jesus!» Det finnes ikke noe viktigere enn å leve med blikket festet på Ham som er troens opphavsmann og fullender.

Fortsatt i fyr og flamme for ­Jesus?

Les også
Min tilflukt
Les også
Vennlighet
Les også
Åpnet himmelen
Les også
Vær et forbilde
Les også
En komplett omsorg