Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Et herlig maleri

«Dere som har fått Jesus Kristus malt for øynene som korsfestet» (Gal 3:1)

Dagens ord fra Galaterbrevet er et ord om forkynnelsen. Paulus var forkynner. Og han sammenligner seg med en malermester. Forkynnelsens viktigste oppgave er å male Kristus. Men skal folk bli frelst og bevart gjennom forkynnelsen vår, er det ikke nok å male Kristus som et ideal. Som fanebærer for kjærligheten. Som samfunnskritisk debatt­ant. Som opprører mot religiøse autoriteter.

Joda, alt dette inneholder – rett forstått – sider ved det bibelske Kristusbildet. Men det som frelste de troende i Galatia, var et bestemt maleri: «Dere som har fått Jesus Kristus malt for øynene som korsfestet» (Gal 3:1)!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Paulus hadde hørt mange kommentarer om dette «maleriet». Noen betraktet det som absurd. De ironiserte over det. Men andre var dypt grepet. De innså at de ikke maktet å tilfredsstille Guds lov med sin egen innsats. Ånden ga dem en herlig aha-opplevelse foran dette maleriet.

Det skildret jo en som tilfredsstilte Guds lov, men som lot Guds dom over andre ramme seg selv. Nå kan ikke synden fordømme oss lenger. Heller ikke kan de gode gjerningene våre frelse oss. Alt avhenger av ham på korset.

Korset er det eneste vi har å rose oss av! Hele livet.

Les også
Svar underveis
Les også
Ingen forskjell
Les også
Herrens velsignelse
Les også
Skarp avgrensning
Les også
Genial apostel?