Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

En pinlig episode

«Herrens ord hadde stor framgang og fikk makt» (Apg 19:20).

De «eldste» som hadde kommet til Milet, husket episoden. Paulus husket den. Den hadde satt dype spor i Efesos. Lukas skildrer følgene slik: «Herrens ord hadde stor framgang og fikk makt» (Apg 19:20).

Det hele hadde begynt med en alvorlig hendelse. Det hadde endt med at mange kom til Paulus med bøker de hadde skaffet seg mens de var hedninger. Trolldomsbøker. Okkulte skrifter som de, av frykt for mørkemaktene, ikke ville kvitte seg med. Eller kanskje de tenkte: Disse bøkene gir oss kontroll over framtiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men nå mistet de nattesøvnen. De lå og tenkte på det Paulus hadde forkynt: Jesus er Herre over alle makter. Han har navnet over alle navn. I hans hånd er våre tider. På korset sonet han synden, beseiret djevelen og ondskapens åndehær.

Skal vi nå leve som om dette ikke har skjedd? Det er jo vantro! Noen sto fram og sa rett ut: Vi har beholdt noen trolldomsbøker. Nå tenner vi bål. Brenner dem opp så vi ikke lenger fristes til å gløtte i dem.

I Milet så de nå tilbake. ­Pratet om episoden: Husker dere hva Klaudia fant ut? Bøker for 50.000 sølvpenger? Husker dere hvor glad vi ble etterpå? Hvor lyst det ble i Efesos – midt i mørke kvelden?

Vekkelsenes historie kjenner mange slike pinlige episoder. ­Pinlige. Men nødvendige.

Les også
Dommeren tar ansvaret
Les også
Det sanne lys
Les også
Det som synes
Les også
Du er skapt for å vandre i lyset
Les også
Anstøt eller tillit