Illustrasjonsfoto: Natalio/CC/Flickr

En alvorlig mangel

«For Guds rike består ikke i ord, men i kraft», leser vi i 1.Kor. 4,20.

Boka «Anekdoteskatter» av Leif Mathisen har mange artige historier om kjente personer.

Her er en om den tyske keiser Wilhelm. Han tegnet en gang egenhendig planene til et nytt krigsskip og gav dem til sin marineminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men det tok tid før han fikk tilbakemelding fra ham, og til slutt kontaktet keiseren ham og spurte: – Hvorfor har De ikke fortalt meg hvordan det går med planene til mitt krigsskip?

Ministeren vegret seg litt, men sa til slutt at det var en del ting som måtte forandres. – Forandres? Var ikke maskinene kraftigere enn i noe annet krigsskip?

– Jo, Deres Majestet. – Var det ikke det sterkest armerte krigsskip i hele verden? – Jo, Deres Majestet. – Hva er det så som er i veien? – Skipet kan ikke flyte, Deres Majestet.

Det er ikke nok at ting ser fine, flotte og sterke ut.

Når det gjelder organisering er verden minst like dyktig som oss. Men organisering i seg selv er en død ting. En kristen forsamling skal være en organisme. En organisme er levende.

Derfor snakker Bibelen om vintre og greiner eller om kropp og kroppens lemmer når den skal beskrive menigheten. Uten Guds Ånd «flyter» vi ikke. Men får Den Hellige Ånd flyte fritt i våre forsamlinger, blir det liv og kraft.

«For Guds rike består ikke i ord, men i kraft», leser vi i 1.Kor. 4,20.

Les også
Be
Les også
Tillit?
Les også
Forlat oss vår skyld
Les også
Lurte seg selv
Les også
Opplyst til frelse