Davids siste ord

Det er ingen tvil. David talte om Messias Jesus.

David var «mannen etter Guds hjerte». Perfekt var han ikke. Men Gud fikk bruke ham til store oppdrag. Som «Guds salvede konge» ble han den ruvende skikkelsen i ettertiden. Han ble også kalt «Israels liflige sanger». Bla bare i Salmenes bok. Se hvordan han hjalp folket til frimodig bønn og lovsang – både i gudstjenesten og i deres personlige liv. De lærte utenat mange av lovsangene, bønnene og klageropene hans.

Men David var også profet. I sine aller siste ord er det som profet han taler. Fra dødsleiet malte han – under Åndens inspirasjon – det vakreste portrett av Jesus som kan tenkes:«Herrens Ånd taler gjennom meg, og hans ord er på min tunge …: «Det skal være en hersker over menneskene, en rettferdig, en hersker i gudsfrykt. Han skal være lik morgenens lys når solen går opp, en morgen uten skyer, når gresset spirer fram av jorden ved solskinn og ved regn» (2.Sam 23:2–4).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ingen tvil. David talte om Messias Jesus. I Luther-året kan vi gjerne understreke det som sto så klart for Luther: At Det gamle testamente vitner om Jesus. Om David selv var stor, er hovedpersonen i hans siste ord større. Med ham skulle soloppgangen komme. Til oss! Vedhans budskap blir syndere frelst. Han har kommet. Og på den siste dagen skal han komme igjen. I makt og herlighet.«Fredens morgen uten skyer bryter inn.»