Illustrasjonsfoto: Fotolia

Brokollaps

Noen åndelige broer vet vi vil kollapse. Det er broer en bygger for å prøve å nå over syndegapet mellom Gud og mennesker med andre materialer enn dem vi finner i korsets evangelium.

«En firefelts motorveibro nær havnebyen Genova i Nord-Italia raste sammen tirsdag ettermiddag. Broen kollapset etter et kraftig uvær. 30 biler og tre lastebiler raste ned i avgrunnen.»

Dette kunne vi lese på nett­sidene til en av våre store TV-stasjoner for kort tid tilbake. Det er ikke første gangen slikt skjer, men like forferdelig er det hver gang. Slikt skal ikke skje, og vi kan jo ikke tenke hver gang vi kjører over en bro at den vil falle ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Åndelig sett bygges det også broer. Det kan være bra. Det er mye splid og uenighet som kan ordnes opp i ved at det bygges broer i stedet for murer oss i mellom.

Men noen åndelige broer vet vi vil kollapse. Det er broer en bygger for å prøve å nå over syndegapet mellom Gud og mennesker med andre ­materialer enn dem vi finner i korsets evangelium. Det vil aldri føre fram!

Men det bygges likevel.

Noen forsøker å bygge på et kristelig levesett der en kan vise til både bønn, kirkegang og gaver til de fattige. Men denne broen vil aldri føre deg trygt over. Kløften er for dyp og avstanden blir for lang. Heller ikke går det en vei gjennom gode filosofier, andre religioner eller religiøse øvelser.

Det er bare én vei!

«Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg», sier Jesus i Johs 14,6.

Les også
I Herrens hender
Les også
Betrodd mye
Les også
Ikke gull alt som glimrer
Les også
Reddet av en blodgiver
Les også
Åndens fattigdom