Illustrasjonsfoto: Fotolia

Ansvar

«Ingen som blir fristet, må si: «Det er Gud som frister meg.»

For Gud fristes ikke av det onde, og selv frister han ingen. Alle blir fristet av sitt eget begjær, som lokker og drar. Når lysten er blitt svanger, føder den synd, og når synden er moden, føder den død.

La dere ikke føre vill, mine kjære søsken! All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger.» Jakob 1:13–17

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi ansvarliggjør så lett alle andre når noe går galt. Men Bibelen ansvarliggjør den som leser. Jakob sier vi til og med gir Gud skylden. Men at det er vårt eget begjær som lokker og drar.

Noen vil mene at kilden til det onde ikke finnes i oss lenger, når vi blir født på ny, vi blir bare fristet utenfra. Men jeg synes ordene her er tydelige nok. Det finnes et begjær også i den som er kristen.

Men hva med at alt er nytt? Jo, alt er nytt – i Kristus. Og bare der! Utenom rår fremdeles vårt eget. Men hver dag kan du ta imot at du døde med Ham, og lever med Ham. Da har ikke disse kreftene i deg retten over deg.

Guds Ord taler om å velge å leve av det Jesus gjorde, og ikke av oss selv. Det er ingen skiftende skygge i Jesu overveldende nåde som setter fri.

Les også
Guds tanker
Les også
Røst
Les også
Rett sted
Les også
Jesus snakker
Les også
Hvile