Illustrasjonsbilde: Fotolia.com

Ansikt

Som kristne blir vi aldri ferdig med Guds ansikt. I Bibelen er Hans ansikt og nærvær så synonymt at det oversettes om hverandre.

Forskere har funnet at et spedbarn er spesialinnrettet til å fokusere på et ansikt cirka 30 cm fra seg. Mors ansikt er orienteringspunktet når barnet de første månedene lærer å regulere følelser, relasjon, trygghet, og behov.

En ettåring har begynt ekspedisjonene ut fra fanget, men snur seg stadig tilbake og søker ansikt. En fireåring roper «se på meg, se på meg, pappa!» Og pappa vet det ikke handler mest om legotoget. En tenåring kan søke avstand, men behovet for foreldrenes blikk og ansikt er nesten umettelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som kristne blir vi aldri ferdig med Guds ansikt. I Bibelen er Hans ansikt og nærvær så synonymt at det oversettes om hverandre. Det er tilfelle når Moses sier: «Hvis ikke ditt ansikt går med, må du ikke føre oss opp herfra!» (2.Mos 33:15) I den aronittiske velsignelsen lyser Guds ansikt over Israelsfolket.

Når jeg begynner undervisning, bønn, eller samtaler som bibelskolelærer, begynner jeg alltid med Guds nærvær, Hans ansikt. Også at jeg i ord og holdning viser hva det innebærer. Så mange ganger har jeg sett hvor avgjørende det er.

I din egen tid hos Gud, erkjenn behovet for Hans ansikt. La Ham få begynne med å se deg med sitt ansikt, akkurat der du er. Det kan bety forskjellen i å høre og følge Ham.

Les også
Kom!
Les også
Alene hjemme
Les også
Dørstokken
Les også
Ordene våre
Les også
Åpenhet for enhver pris?