Halve kurset ble kristne

Fire personer 
deltok på IMI kirken sitt Alphakurs i fjor høst. To av 
dem tok imot Jesus.

Liv Eva Vestre har vært engasjert i Alpha i rundt ti år, og er leder for kursene iIMI-kirken. Antall deltakere kan variere mye, men det er sjelden at det kommer så få som i fjor høst.

LES:Lave skuldre og lav terskel med Alpha

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Har det skjedd at dere har avlyst et kurs på grunn av lav deltakelse?

– Det skjedde en gang. Ingen hadde meldt seg på, og vi tenkte at «ok, vi venter og ser». Første Alpha-kveld dukket det opp to stykker. Vi informerte dem om at vi hadde tenkt å avlyse kurset. Men da de gikk hjem, tenkte jeg for meg selv at det må vi aldri gjøre igjen. Om gruppen er bitteliten, så kjører vi kurset likevel. Folk lurer på dette med tro, og da må vi som menighet være tilgjengelig.

– Spesielt kurs

– Dere holdt et kurs for fire personer. To av dem tok imot Jesus. Hvordan var det?

– Når fire begynner, kan man risikere at ingen av dem er igjen til slutt. Det vil alltid være noen som faller av. Men disse fire kom hver eneste gang. Det var veldig spesielt.

– Hvilken betydning harAlphakursene for IMI kirken?

– De er veldig utrolig viktige. PastorMartin Cave pleier å si at hvis ikke vi har Alpha, hva har vi da? Jeg tenker at vi må ha et tilbud for de som ønsker å gå den prosessen som et Alphakurs er. Kurset er jo for de som ikke tror, og som lurer på dette med tro.

Da IMI kirken startet med Alphakurs på 90-tallet kunne det komme over 200 på kurs. Men da «alle» de kristne hadde gått kurset, dalte interessen. Da begynte det å komme flere ikke-kristne.

– Kurset er jo for dem, og for alle som går i menigheten. Vår oppgave er å invitere med oss kollegaer, naboer, venner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enkel tro

En bekjent av Vestre fortalte at hun ikke var kristen, og at hun ikke visste hvorfor. «Er det greit for deg å vite hvorfor du ikke tror på Gud?» spurte hun, og tilbød seg å være med kvinnen på et Alphakurs.

– Vi er jo opptatt av vennene våre, og har et ønske om at flere må få møte Gud, konstaterer hun.

LES OGSÅ:Nå leder de nyreligiøse kvinner til Jesus

– Hvilken betydning har Alpha hatt for deg?

– Kursene har hatt stor betydning. De har lært meg å snakke om tro på en enkel måte, å dele tro og å være opptatt av hva andre tenker. Hva er det for eksempel som gjør at noen ikke tror på Gud? Det vi erfarer er at de egentlig ikke har sagt nei til Gud, men tilfeldigheter har gjort at Han ikke er en del av hverdagen deres. Tro har kanskje ikke vært oppe på agendaen, og de tilhører heller ikke et nettverk der det har vært fokus på Gud.

Vestre forteller at når hun spør folk hvorfor de har sagt nei til Gud, så hører hun ofte at de har et feil bilde av den Gud hun kjenner.

– Da sier jeg til dem at jeg også ville sagt nei til Gud, hvis han var slik de beskriver. «Sånn er ikke min Gud», kan jeg si, og legger gjerne inn en setning om at vi har et Alphakurs i menigheten.

Hun liker å stille åpne spørsmål, og la folk fortelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er alltid en skrekkblandet fryd forbundet med Alphakurs. Ofte, på vei hjem, tenker jeg at dette er det viktigste av alt i verden. Det er fantastisk å være så tett på når livets viktigste avgjørelse blir tatt, sier Vestre, og siterer en sangstrofe: «Når troens nøkler åpner, en lukket hjertegrind, tar vi et skritt til side slik at Jesus slipper inn»

LES MER:– Hvorfor driver 
ikke alle med
 Alpha-kurs?

Hun understreker at det å være medarbeider på Alpha handler om å rydde vei, legge forholdene til rette, snakke om de rette tingene og peke på den riktige retningen. Samtidig som en lar mennesker få gå i sitt eget tempo.

– Noen ganger møter vi mennesker på Alpha som er helt klar til å ta imot Jesus. Andre ganger er vi med på å føre dem noen skritt videre på veien mot nettopp dette. Uansett ser vi ikke lite på det vi gjør, enten vi opplever frelse eller ikke. Vi har en stor Gud, og ingenting Gud gjør er lite. Han handler alltid, enten kurset er lite eller stort.