ET ANNET BLIKK: – Ved å se mer på Jesus, kan mye godt skje. Du kan komme til å se på andre mennesker med et litt annet blikk. Ja, kanskje vil du møte andres blikk litt oftere og være åpen for de samtalene som kan oppstå, skriver Torbjørg Oline Nyli. Foto: Fotolia.com

Jesus. Bare Jesus

Jeg tror navnet Jesus bærer mer kraft i seg enn vi klarer å forstå.

Et av mine favorittbroderier hang på veggen hos en gudfryktig dame. «Se mer på Jesus.»

Jeg har ofte tenkt på ordene, sagt dem til meg selv – i bekymring, stress, kjedsomhet eller på solskinnsdager. Tonen er ikke streng eller bydende, men oppmuntrende, løfterik. Se mer på Jesus, så falmer din frykt. Se mer på Jesus, så endres din oppfatning av omgivelsene. Se mer på Jesus, slik at han får mer plass i tanker og sinn. «Løft øynene mot himmelen, og se på jorden her nede» står det i Jes 51.6. Ved å la blikket sveipe opp, før du ser rundt deg, vil du se annerledes på ting. Øynene dine kan komme til å hvile ved noe Gud ville du skulle se. Som hun som sitter med koppen sin foran seg og er elsket av Gud, og fortjener et blikk, verdighet, et smil. Eller han litt umulige, som bråker alt han kan, men egentlig bare trenger roen og tilstedeværelsen fra en som ser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tiden din kan komme til å bli styrt mer i retning av hva Gud har for deg. Ved å se mer på Jesus, kan mye godt skje. Du kan komme til å se på andre mennesker med et litt annet blikk. Ja, kanskje vil du møte andres blikk litt oftere og være åpen for de samtalene som kan oppstå. Kanskje vil du tydeligere skille mellom det som er verdt å se på, og det som ikke er det. Ved å la øynene hvile på Jesus, vil de bli kresne og ikke så fornøyde med å se på det som er uviktig, uverdig eller unødvendig. Ikke minst opplever jeg at jeg trenger å se mer på Jesus, slik at jeg slipper å se så mye på meg selv. Enten i speilet, i selfien, eller ved å la bekymringene kretse rundt meg og mitt.

Jesu invitasjon om å komme til han og legge ned mitt liv for Hans skyld, kan være en skjult velsignelse. Ja, en befrielse fra meg selv. Hans invitasjon til de strevende som har tungt å bære, er en gunstig byttehandel.Vi får hvile, en fred som overgår all forstand og kan bli koblet på en kilde som aldri går tom.

I min livsfase, der det tidvis går i ett fra morgen til kveld, er det ikke alltid de lange bønnene. Men det er mange «Jesus» små sukk, korte pust, et lite blikk. Jeg tror navnet Jesus bærer mer kraft i seg enn vi klarer å forstå. Navnet som lyder fra fengselsceller og penthouseleiligheter, fra barnemunn og som et siste pust. Navnet som skaper enhet på tvers av språk og kulturforskjeller. Navnet som provoserer og skiller tilskueren fra etterfølgeren. «Se mer på Jesus.»

Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus ­sitter ved Guds høyre hånd. 2 La sinnet være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden.

Kol. 3.1–2

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)

Les også
Ny livsstil
Les også
På pæreslang
Les også
En å gå til
Les også
«Velsigna band»
Les også
Vakkert – og sant!