Viktige veivalg

«Jeg vil lære deg og vise deg den veien du skal gå. Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd.» Salme 32,8.

«Salig er den som ikke følger lovløses råd, ikke går på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete, men har sin glede i Herrens lov og grunner på hans lov dag og natt. Han er lik et tre plantet ved rennende vann. Det gir frukt i rett tid, og løvet visner ikke. Alt han gjør, skal lykkes.» Salme 1,1–3.

Salme 1 består av 6 vers. Salmen­ handler om de to veiene. Den rettferdiges vei som fører til frelse og evig liv, og synderes vei som fører til dom og fortapelse. Kjennetegnet på dem som går på den rettferdiges vei er om de har sin glede i Herren og grunner på hans lov.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er altså spørsmål om forholdet til Guds levende ord. I den nye oversettelsen er ordet ugudelige erstattet med de lovløse. Disse kjennetegnes på at de lever i sine egne tanker ut fra sin frie vilje, og det kan få alvorlige følger. «De er lik agner som spres for vinden.» Vers 4.

Det er ikke alltid like enkelt å velge rett. Noen forviller seg inn på nokså kronglete veier, men det går an å komme på rett spor igjen! Guds ord vil alltid være kraftkilden og lyskasteren for den som vil finne rett vei og retning i livet.

«Jeg vil lære deg og vise deg den veien du skal gå. Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd.» Salme 32,8. Vi settes daglig på prøve. Vi må ta stilling og ­avgjørelse til vanskelige spørsmål. Det kan dreie seg om mye, også om forholdet til både Gud og mennesker.