Veien er åpnet

Så kan vi da, brødre, i kraft av Jesu blod med frimodighet tre inn i helligdommen. Han har innviet en ny og levende vei for oss dit inn gjennom forhenget, det vil si hans jordiske legeme. (Hebr. 10,19–20)

I en tale Konrad Landro hadde over dette verset, snakket han om veiutbygging, om E39 og om åpning av store, nye veiprosjekt. Så sa han:

– Ofte hender det at kongen er med på slike åpninger med hornmusikk og det hele.

Når kongen så har klippet snoren, er vegen åpnet. Når Jesus døde for dine og mine synder på Golgata, klippet Gud også en «snor». Slik står det i Matt 27,50–51: 
«Men Jesus ropte igjen med høy røst og oppgav ånden. Da revnet forhenget i templet i to, fra øverst til nederst.».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

At forhenget revnet fra øverst til nederst viser at dette var Guds verk. Et menneske hadde nok heller ikke klart å rive et flere cm tykt forheng. Men Gud kunne, og Gud gjorde det for å vise at veien nå er åpen og fri like inn i helligdommen.

Derfor kan du ta imot Jesus akkurat der du befinner deg nå. Du trenger ikke å gå gjennom verken pave, prest eller jomfru Maria.

Ber du av hjertet: Kjære Gud. Jeg vet at jeg er en synder, og jeg bekjenner min synd for deg. Takk for at du sonet for all min synd på Golgata. Jeg tar nå imot deg som min Frelser og Herre. Da blir du frelst.