Tjener eller Herre?

«Dere har tatt imot Kristus Jesus som Herre. Lev da i ham, vær rotfestet i ham og bygd på ham!» (Kol 2,6).

Hvordan tok du i mot Kristus? Som en tjener eller som din Herre?

Selv om Jesus var deres Herre, vasket han disiplenes føtter den siste kvelden før korsfestelsen. De måtte ta imot hans tjeneste for å ha del i ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det sies om katten at man kun kan ha en relasjon til den ved å være dens tjener. Katten gir aldri noe annet tilbake enn varmen fra sin myke pels. Hunden derimot søker en relasjon og en plass i hierarkiet.

Det er noe mer enn krav om underkastelse i denne oppfordringen til kolosserne. Kristus, Herren, inviterer til en dyp og rotfestet relasjon: «Lev da i ham!» Mange undersåtter har nok et avstandsforhold til sin hersker fordi maktovergrep og undertrykkelse ofte følger med en audiens.

Men hvordan kan en dyp og inderlig kjærlighetsrelasjon kombineres med makt og autoritet? Mysteriet ligger gjemt i hans offer; like ned i helvete fór han da han fornedret seg selv og ble til synd for oss.

Han ikke bare identifiserte seg med skylden og skammen, han ble ett med den, straffet for den og deretter styrtet ned i den dypeste avgrunnen for vår skyld.

Han som fikk overført all makt og myndighet vil ikke misbruke den. Han er Herre, men betjener likevel alle de som kommer til ham.

Her finner du flere andakter