Illustrasjonsbilde: Fotolia.com

Steinene

Gud kan løfte tunge steiner, og gjør det. Men ofte velger Han en annen strategi for oss. Han ber oss om å gå oppå steinene.

Se for deg mange store steiner utover, ved sjøen eller på fjellet. De står ganske tett, det er ikke så vanskelig å hoppe fra stein til stein. Men kanskje du synes det er skummelt, og velger å gå under eller mellom steinene isteden.

Vi tilhører en kultur av problemløftere. Det er mye fokus på å identifisere og løse problemer. Å løfte steiner. Det er bra til rett tid. Men altfor ofte kjører det oss fast på steder hvor Gud over­hodet ikke hadde tenkt vi skulle stoppe opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gud kan løfte tunge steiner, og gjør det. Men ofte velger Han en annen strategi for oss. Han ber oss om å gå oppå steinene. Da behøver du ikke å gå under, du er ikke skapt for det. Og å tro er å gå oppå.

Når du ser deg tilbake, vil du oppdage at mange av steinene ikke var steiner i det hele tatt. Gud visste på forhånd hva som var reelle hindringer. Andre ­steiner vil du se at virkelig var store, større enn du ante. Men Gud lot deg gå oppå dem.

Vi problemløftere kan kjenne skam og skyld ved et slikt forslag. Det kan virke feil og uvant å gå oppå steinene. Gjør det likevel når Gud sier det. For så ofte er det troens vei. Og mens du går der, vil du kjenne at skrittene blir fastere og lettere. Det er Gud som reiser deg opp til det du var skapt til.

Les også
Fri
Les også
Kraft
Les også
Ravner
Les også
Fokus
Les også
Angst