Står evig fast

«Gresset blir tørt, blomsten visner. Men vår Guds ord står fast til evig tid». Jesaja 40,8

Mye i denne verden forandrer seg fra år til år. Det finnes bare et forhold som er stabilt og urokkelig, lyder budskapet fra profeten Jesaja 40,8, «Gresset blir tørt, blomsten visner. Men vår Guds ord står fast til evig tid».

Det skjer stadig endringer i land og kulturer, ikke minst på grunn av de siste års flyktningstrøm gjennom Europa. I naturen skifter og forandrer det seg gjennom årstidene. Og det er alltid noen som forsøker å endre og svekke Guds ords autoritet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det sies at Bibelen må tilpasses og forstås ut fra et moderne menneskesyn og samfunnsutviklingen i vår tid. Det er etter mitt syn en farlig utvikling. Jeg har alltid vært overbevist om, og har erfart, at Guds ord er inspirert av Gud selv, eller som Paulus skriver i 2. Tim. 3,16 (ny oversettelse):

«Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd.» Guds ord står evig fast og er uforanderlig. Ordet viser veien til frelse og evig liv. Det er derfor viktig å bøye seg for Guds sannhet og kunne stole på at «Jesus er veien, sannheten og livet». Joh. 14,6.

«Guds ord det er vårt arvegods, det våre barns skal være. Gud gi oss i vår grav den ros, vi holdt det høyt i ære! Det er vår hjelp i nød, vår trøst i liv og død…» Grundtvig.

Her finner du flere andakter