Nikodemus

«Ingen kan se Guds rike hvis han ikke blir født på ny.»

Nikodemus kommer til Jesus om natten for å få hjelp. (Joh. 3,1–16) Han hadde nok registrert at Jesus hadde kommet med noe nytt, og han ville vite mer om hva han lærte.

Nikodemus var rådsherre og det rådde skepsis til Jesus blant disse. Han var i hvert fall blitt overbevist om at Jesus var en lærer, kommet fra Gud. Og nå er det Jesus som under­viser om hva som må skje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere har Jesus konfrontert ham med det eviggyldige svaret: «Ingen kan se Guds rike hvis han ikke blir født på ny.»

Nikodemus ble nok noe forvirret. Tanke og fornuft forstår det ikke. Jesus forkynte loven for ham. Det nytter ikke å fikse på det gamle eller pynte seg med en kristelig fasade. Vi er syndere som trenger Guds nåde og tilgivelse! Bare Den Hellige Ånd kan overbevise om dette.

Jesus minner Nikodemus om hva som skjedde under ørkenvandringen og hva som må skje med ham selv. «Og slik Moses løftet opp slangen i ørkenen, slik må Menneskesønnen bli løftet opp, for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv.»

Som folket i ørkenen ble frelst ved å se på kobberslangen, kan vi bli frelst ved å se og tro på Jesus på korset og få evig liv.

John William, Sydhavsøyenes apostel, innledet alltid med ordene, «For så høyt har Gud elsket verden», når han talte på et sted første gang, og uansett hvilken tekst han hadde valgt. Så sentralt og viktig var det for ham.

Her finner du flere andakter

 Hei! :) Her er søndagens videoandakt:Posted byDagen on 10. mars 2018